Föreläsning med Elisabet Wolgers


Den dolda dimensionen -
Om missbrukets gömda problematik       

Bild E Wolgers

Välkommen till föreläsning med Elisabet Wolgers, leg psykolog och psykoterapeut, psykoanalytiker, (IPA), med lång erfarenhet av att arbeta med missbrukare                  

Vad handlar missbrukarens kamp om? Vad är det som fyller hens inre värld med en sådan ångest och skräck att den tvingar bort inte bara smärta och plågsamma tankar utan också känslor av liv och lust?

Leon Wurmser, psykoanalytiker har med stor kunskap och erfarenhet bidragit till möjligheten att förstå och närma sig missbrukets gömda problematik och därmed också möjligheten till en nödvändig förståelse och bearbetning av inre psykiska konflikter. Det här föredraget är en introduktion till hans tänkande och titeln är lånad från hans bok; The Hidden Dimension (1978). 

 

Föreläsare          Elisabet Wolgers  - Den dolda dimensionen

Tid                      Tor 24/10, 2019 kl 18.30 - 20.30        

Plats                   Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1B (porten i husets bortre ände)            

Anmälan             Senast den 17/10 till adm@gpsi.se eller på tel; 031-711 97 51    

Kostnad              50:- betalas efter anmälan och senast den 18/10 till PG: 15 87 44-3 eller
                           med Swish: 123 320 56 55


För att vara säker på en plats och för vår planering, ber vi er vara ute i god tid med anmälan.

 


 

Internationella kongressen för operativa grupper i Santiago de Chile 


Göteborgs Psykoterapi Institut deltog i den Internationella kongressen för operativa grupper i Santiago de Chile augusti 2014 .

Tre av våra medlemmar Anders Kjällström, Thord Magnusson och Ann-Mari Seldén, presenterade sitt paper ”From a consciousness in itself to a consciousness by itself; operative groups in education and treatment”.
GöteborgsseminariernaGöteborgsseminarierna är ett forum där inbjudna föreläsare presenterar sina tankegångar kring psykoanalysen av idag. Målsättningen är att ge kliniskt verksamma terapeuter och andra intresserade möjlighet att ta del av svensk och internationell teoribildning samt att medverka till att utveckla den professionella kulturen. Göteborgsseminarierna startade 1989.

Kulturseminarier


Göteborgs Psykoterapi Institut arrangerar kontinuerligt seminarier som från olika utgångspunkter diskuterar psykoanalys och kultur. Kulturseminarierna är en mötesplats för ömsesidigt utbyte mellan psykoanalys och andra vägar till förståelse av människan.

                             Arr

 

Aktuellt

Lyssna på vår nya PODCAST - Del 10

Lyssna på vår PODCAST, "Psykoterapeuter pratar på", Del 10, Mamma, pappa,barn, en halvtimmes prat om psykoanalytiskt tänkande och psykoterapi. Klicka på valfri länk nedan;

Soundcloud...   

Acast...     

iTunes...

Följ oss på Instagram - "Psykoterapeuterpratarpa"

Till dig som är ung - kostnadsfri konsultation!

För dig mellan 18-25 år, erbjuder vi ett kostnadsfritt terapisamtal med leg. psykoterapeut. Kontakta vår kliniksekreterare Carina Landström på tel; 031-711 19 29, eller via adm@gpsi.se

Läs mer här...

Psykoanalys

Nu finns det möjlighet för dig att gå i psykoanalys hos Utbildningskandidat vid Svenska Analytiska föreningen. För mer information klicka nedan;

Läs mer...